TJ Spoje Praha – SK Třeboradice B 1:1 ( 1:1 )

9.3. 10:30 hod

První zápas čekal Třebo béčko těžký soupeř – vedoucí skupiny TJ Spoje se silným kádrem. I když byli na podzim, ve vloženém kole, poraženi jasně 5:1, tentokrát se čekal jiný zápas.  Bohužel nebyli někteří důležití hráči, a tak již po druhé za sebou, souhlasil s podporou „Kejhyč“.

Celý dopolední zápas ovlivnil silný vítr, který byl většinu času opravdu nepříjemný a obě mužstva tomu museli přizpůsobit svoji hru. První minuty se odehrávali mezi oběma vápny bez vážnější šance[ autor tohoto článku totiž dorazil na zápas až skoro ve 20minutě J ] Pěkná akce se ale zrodila z kopaček třeboradických, když ve 25 minutě “Andy” na středu hřiště vyslal doprava “Figiho”, ten mířil přízemním centrem dobře do vápna domácích, ale ti stačili odvrátit. Ve 37 se zrodila první branka. Domácí obránci špatně před svým velkým vápnem rozehráli, “Figi” zachytil jejich přihrávku, míč si zatáhl po pravé straně a přizemním centrem našel na malém vápně ve skluzu “Andyho”, který umístil míč kam útočník má – do brány – 0:1.

Bohužel vedení béčko do poločasu neudrželo. Ve 44 minutě domácí zatáhli míč po pravé straně, útočník Spojů Socher poslal z první rychlý centr do vápna „Chmeldy“. Z druhé vlny naběhl domácí  a volejem z první nechytatelnou střelou z cca. 10 metrů do protilehlého růžku nedal „Chmeldovi“ šanci 1:1.

Do druhé půle vlítli domácí s vervou, ale bez valné šance. Naopak v 52 minutě se objevil na velkém vápnu domácích „Andy“, ale zbytečně se ukličkoval a následná střela levačkou již neměla patřičnou razanci. V 54 minutě se mále naplnilo „nedáš, dostaneš“, kdy domácí zahrávali přímý kop, trefili ale dobře postavou zeď třeboradických. Z tohoto odrazu se dostal do úniku „Figi“ a hledal následným centrem nabíhajícího „Šonyho“. Který se zřejmě bál střetu s protihráčem a nebyl při souboji tak důrazný. Ovšem vybojoval i tak zpět míč a našel „ Podyho“ na půlkruhu. Ten dobrou pravačkou prověřil připravenost gólmana.
V 65 se málem měnilo skóre, když „Figi“ opět z prava a opět přízemním centrem hledal někoho na malém vápnu, „Andymu“ skluz tentokrát nevyšel a míč minul o pár centimetrů před odkrytou brankou.

Domácí měli více míč na svých kopačkách a nebezpečné akce s větším, či menším klidem odrážel „Chmelda“ s pomocí obránců. V 80 minutě se třeboradičtí málem mohli radovat, když se „ Andy“ prokličkoval z pravé strany až do vápna a polo střelou / nahrávkou našel před brankou osamoceného „Šonyho“, ale bohužel nepřesní rozhodčí odpískali ofsajd…nicméně zřejmě tentokrát po právu..


V posledních minutách se na hřišti spíš jiskřilo při různých zákrocích a zřejmě i z tohoto důvodu hlavní rozhodčí ukončil zápas o 3,4 minuty dříve než mělo být…

Hodnocení trenéra J. Nováka > Na začátek jarní části jsme měli velmi těžkého soupeře, který měl povedenou přípravu a má velmi kvalitní tým. Nám se to naopak před zápasem komplikovalo když nám chybělo několik hráčů a musel nám jít pomoct i Kejhyč. 
Kluky ale musím dnes pochválit, že to odjezdili a odmakali. Směrem dozadu jsme nepouštěli soupeře do vyložených šancí a co prošlo tak pochytal výborný Chmelda. Dopředu jsme naopak hrozili z rychlých protiútoků a 1 z nich vyšel po pěkné akci.

Soupeř pak ale krásně vyrovnal. Naštěstí nás to nepoložilo a s trochou štěstí jsme mohli i vyhrát. Bohužel pro nás rozhodčí pískl ofsajd a branku neuznal. Pokud ale takto budeme jezdit každý zápas a dáme se zdravotně dohromady tak můžeme hrát vysoko.

Bod bereme, teď ale budeme chtít vyhrát v pátek na Junioru.

Sestava:

Chmelíček – Kokoška, Petlan, Češpivo, Hrubý – Lhota, Podaný, P. Žofák, Šonský – Kejha – García ( připraveni zůstali na lavici náhradníků Z. Bureš a J. Čáp )