převzato z PFS
Nevídaná penaltová smršť byla k vidění v závěru utkání Pražská teplárenská přeboru mezi Podolím a Třeboradicemi. Během posledních šesti minut utkání hned třikrát hlavní sudí Tomáš Jakl ukázal na penaltový puntík. Dvakrát ve prospěch domácích, jednou pro Třeboradice. Ty nakonec v duelu 3. kola slavily infarktové vítězství 3:2, své první v tomto ročníku nejvyšší pražské soutěže.

„Ani nevím, jestli jsem něco podobného někdy zažil. Pokud ano, tak si to nepamatuji,“ usmívá se trenér nováčka z Podolí Josef Jarolím, zkušený kouč, který během hráčské kariéry působil třeba ve Spartě. Pochopitelně ho mrzí, že jeho tým nedosáhl na body. „Poslední penalta nás připravila o bod, ale nebudu se na to vymlouvat. Bylo dost šancí, abychom uhráli lepší výsledek,“říká sportovně. „Dokážeme být v přeboru rovnocenným soupeřem, možná jsem z toho až příjemně překvapený, ale bodů jsme měli mít víc,“ hodnotí zisk dvou bodů ve třech kolech.

Jeho tým nabral dvoubrankové manko, v 85. a 88. minutě ale z pokutových kopů vyrovnal Václav Hruška. „Ty penalty byly stoprocentní, na tom jsme se shodli i s Třeboradicemi. Náš hráč byl sestřelený zezadu. Co má v takové chvíli rozhodčí písknout?“ podporuje verdikty arbitra Jarolím.

V tu chvíli to vypadalo, že by Podolí mohlo dosáhnout na remízu. Nakonec vše dopadlo jinak. A mohla za to opět penalta.

V první minutě nastavení totiž dostal výhodu pokutového kopu favorit z Třeboradic, tady měl Jarolím na situaci jiný názor. „Rozhodčí ale penaltu nařídil a už se s tím nedá nic dělat. Určitě nebrečím,“ zdůrazňuje a připouští, že přísné bylo i vyloučení třeboradického hráče Votavy z 52. minuty. „Je hlavně naše chyba, že k celé té situaci před penaltou v nastavení vůbec došlo,“dodává ke klíčovému momentu utkání.

Trenér vítězů Jiří Tesař už byl v inkriminované době mimo lavičku, na posouzení penaltových zákroků to měl tedy ještě dál a nehodlá verdikty komentovat. „Tři penalty jsme zažili v minulé sezoně na konci přeboru na Zbraslavi, ale takhle v posledních minutách, to se mi asi ještě nestalo,“ komentuje uplynulý duel na hřišti nováčka.

Ve chvíli, kdy jeho tým ztratil vedení o dvě branky, mu lehko u srdce nebylo. Nervák ale zdaleka nekončil. Sudí nakonec nařídil penaltu i ve prospěch jeho týmu. Střelce neurčoval. „To nikdy nedělám. Vždycky jsou na hřišti dva kluci, kteří si věří. Tentokrát si to vzal Tomáš Kadlec, který zápas odehrál dobře, a proměnil,“ dodává kouč.

Úplně klidný být ale nemohl, první penaltová rána totiž v síti neskončila. „Dal to nadvakrát. Gólman jeho první ránu vyrazil a on to musel doklepávat,“ oddechl si Tesař.

René Michálek / FotbalPraha

9 + 8 =