Sobotní odpoledne přineslo krásné počasí, hodně gólu a málo atraktivní fotbal. Zápas začal spíše rekreačně a první 10 minut se spíše víc nehrálo, než hrálo. Za zmínku stojí akorát náběh domácího útočníka, který naštěstí pro hosty minul téměř odkrytou Chmelíčkovu bránu. První velká šance hostí se zrodila v 11. minutě, když „Figi“ házel z pravé strany aut na Kejhu, který patou prodloužil do náběhu na Kyncla a ten nahrával před prázdnou branku na Honzu Š. – 0:1

Největší šance domácích přišla v 17. minutě, kdy domácí kapitán Holinka vypálil pěknou střelu z dobrých 20 metrů,“Chmelda“ vyrazil nešťastně před sebe a dobíhající domácí útočník ze 3 metrů přestřelil prázdnou bránu. Ve 32. minutě kapitán hostí – Mára Č. dobře přečetl hru a dlouhým autem poslal „Kejhyče“ do náběhu po levé straně, bohužel jeho zpětnou přihrávku nikdo z Třeboradických nezachytil. 38. minuta přinesla další gól a to když na středu „Figi“ vymyslel krásnou přihrávku na „Kyndyho“, který obešel gólmana a centrem z levé strany našel Míru Ž., který zvýšil hlavou na 0:2.

Ke konci prvního poločasu přidali Třeboradice třetí branku, a to když Honza Š. našel milimetrovou přihrávkou nabíhajícího Kyncla, který tváří tvář proti gólmanovi nezazmatkoval a zvýšil na 0:3.

Druhý poločas začal z obou stran spíše opatrně a Třeboradice, vědomi tříbrankového vedení se do ničeho nehrnuli. Domácí tempo této hry akceptovali, a tak přišla první velká šance až v 57. minutě, kdy Míra Ž. po individuální akci vystřelil levou nohou, střela to nebyla přesná, ale s pomocí domácího stopera i tak skončila v síti – 0:4.

V 69. minutě hosté kopali přímý kop z 30 metrů a rozehrávající Kyncl místo centru či střely zvolil šikovnou přihrávku na Kejhu, který zvýšil již na 0:5.

Zbytek zápasu se až na vyprodané klobásy nic zajímavého nestalo, za zmínku stojí akorát poslední gól Třeboradic, který dal Honza Š. taktéž do prázdné brány po centru Míry Žofáka.

 

Jižní Město Chodov – Třeboradice B 0:6 ( 12. a 88. Jan Šonký; 38 a 56. M. Žofák; 44. Kyncl; 63. Kvapil )

 

Slovo trenéra J. Nováka: Utkali jsme se s posledním týmem tabulky, ale zejména začátek zápasu tomu vůbec nenasvědčoval a Chmelda nás podržel. Soupeř měl několik šancí a v jejich největším tlaku se nám podařilo vstřelit branku. Poté jsme přidali do poločasu ještě 2 branky a v podstatě bylo rozhodnuto. S hrou v celém zápase jsem ale spokojen moc nebyl. Místo toho abychom soupeři dali co nejvíce branek tak jsme to jen dohrávali. Bohužel opět jsme se přizpůsobili hře soupeře a bylo to vidět. Připsali jsme si povinné vítězství. Teď nás čeká Xaverov a to bude uplně jiný zápas.

Sestavy:

Chodov – Gabriel – Holinka, Matulík, Černík, Žižka – Brůžek, Tačner, Grečl, Lhotský – Šimůnek, Poštolka.

Třeboradice B  – Chmelíček – Petlan, Pokorný, Kvapil – Žofák M., Polák, Lhota, Šonský Jan, Čespivo (K) – Kejha, Kyncl

Jiří Šonský / SK Třeboradice