2.4.2018>16:00hod: Na Velikonoční pondělí jsme se utkali s naším nepříliš oblíbeným soupeře ČZU Praha. Soupeř je sice na předposledním místě, ale na nás se mu vždy dařilo a zápasy byly většinou vyrovnané. Na podzim jsme tam po velké bitvě vyhráli 1:0. Do zápasu Třeboradice nastoupili s několika změnami v sestavě. Do zápasu nemohli nastoupit Míra Žofák, Filip Lhota, Marek Češpivo a Michal Junek. Místo nich v základní sestavě nastoupil Tomáš Zima, Ondra Polák a uzdravený Ondra Hrubý.

Od začátku zápasu se hrálo vyrovnané utkání. Mírně aktivnější byli hráči ČZU, kde nejvíce zlobili jejich útočníci č. 9 Krešimir Begovič a č. 12 Antonie Valero. V 10. minutě se také po zaváhání Třeboradické obrany řítil sám na „Chmeldu“ hostující útočník, ale „Chmelda“ to ustál a nájezd vychytal. Zhruba od 15. minuty jsme se začali osmělovat a zejména po stranách jsme se dostávali před bránu ČZU.
Ve 26. minutě hezky zakombinoval „Šony“ s „Kyndym“, ten se dostal ke střele, kterou vyrazil brankář Le Xuan pouze k Zimičovi a ten dorazil do odkryté branky – 1:0. Vstřelená branka Třeboradice nabudila a za 5. minut se skóre měnilo opět. Krásně kopnutý roh si našel Kyndy a hlavou zamířil přesně k tyči – 2:0.  Hostující trenér na to reagoval hned dvojím střídáním obránců. Do konce poločasu mělo béčko ještě pár šancí, ale finální přihrávky byly bohužel nepřesné a i střela Pavla Žofáka za vápnem branku netrefila.

Do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji hráči ČZU a bohužel celkem rychle se jim podařilo snížit. V 54. minutě se z rohu prosadil útočník Begovič – 2:1. V 54. minutě odešel střelec prvního Třeboradického gólu Tomáš Zima a místo něj nastoupil Honza Niessner. Za 2 minuty pak vystřídal Michala Petlana navrátilec po zranění „Kejhyč“. ČZU mělo po vstřelené brance menší tlak, ale k vyloženým šancím se nedostávalo. Naopak v 66. minutě zabojoval u lajny „Šony“, míč se dostal ke „Kyndymu“ a ten střelou zpoza vápna zvýšil na – 3:1. Pak ale přišly smolné okamžiky pro Třeboradické, kdy se během 5ti minut zranil Ondra Polák a pak také Pavel Kvapil. Místo nich tedy nastoupili Zbyněk Bureš a Patrik Farkaš.

Třeboradičtí se ještě více zatáhli a v 84. minutě utekl po křídle Begovič, přihrál před branku Valerovi a ten snížil na 3:2. ČZU pak vrhlo všechny síly do útoku a Třeboradičtí hrozili z rychlých protiútoků, ale ty buď dopadly nepřesnou přihrávkou nebo faulem hostujících obránců hned v zárodku. Béčko si tak připsalo první 3 body na jaře. Příští zápas jede v sobotu od 16:30 na Chodov.

SK Třeboradice B – ČZU PRAHA 3:2 (2:0)

Sestava:
Chmelíček (6) – Hrubý (5), Pokorný (6), Petlan (5) (56´Kejha) – Šonský (7), Polák (6) (72´Bureš), Podaný (6), Zima (6) (54´Niessner), Kvapil (6) (75´Farkaš) – P. Žofák (6), Kyncl (8)

Branky: 26´ Zima (Kyncl), 31´ Kyncl (Podaný), 66´ Kyncl (Šonský) – 54´Begovič, 84´Valero

Hodnocení trenéra:
Jsem rád, že jsme si připsali první vítězství. Směrem dopředu to celkem funguje, jen ještě musíme zlepšit finální přihrávku, kdy to často trefí prvního bránícího hráče, a také zakončení. Směrem dozadu nám to ale skřípe. Dostáváme laciné branky po našem nedůrazu. Navíc se vždy po vstřelené brance zatáhneme a čekáme co vymyslí soupeř. Nám chybí mezihra a hned se snažíme dát finální přihrávku. Každopádně jsem rád za 3 vstřelené branky a věřím, že hru směrem dozadu vyladíme a příští zápas už nebudou takové nervy jako první dva.