převzato ze stránek  PFS 

 

29. května 2017 13:00» V závěru sezony mají fotbalisté Třeboradic za sebou několik velmi těžkých soupeřů. V sobotu dopoledne hrály na hřišti Horních Měcholup, kde vyhrály 2:0, ale na tříbodový zisk se pořádně nadřely. Hosté byli od začátku zápasu aktivnější a vidina toho, že pořád na dálku bojují s béčkem Motorletu o první místo, je neustále hnala dopředu.

Na úvodní trefu se čekalo do 28. minuty, kdy před domácí branku přilétl ze strany centr a do protipohybu brankáře skóroval kanonýr Junek – 0:1.

Třeboradický tým hrál zkušeně a vypracoval si několik dalších slibných šancí. Ty ovšem zůstávaly neproměněny a Měcholupští tak stále byli ve hře. Vítr z plachet jim sebrala až 42. minuta, kdy pronikal
do šestnáctky Kadlec, byl sražen a z následné penalty zařídil hostům dvoubrankový náskok do šaten Grznár – 0:2.

Ve druhém poločase svěřenci trenéra Slezáčka vycítili šanci a zkusili zápas srovnat. Pomohlo jim k tomu
i několik zranění a nucených střídání v třeboradickém mužstvu, trenér Tesař musel dokonce poslat do hry místo kapitána Čápa i náhradního brankáře Horejše. Domácí hráči se dostali do tlaku, ale srdnatě bojující obrana hostů odolala až do závěrečného hvizdu a soupeře k vážnějšímu zakončení nepustila.

Horní Měcholupy – Třeboradice 0:2 (0:2)
Branky: 28. Junek, 42. Grznár z penalty. ŽK: 42. Nguyen, 59. Valeš, 76. Borek – 91. Hruška.
Rozhodčí: Laštovička – Havel, Chrustecki. Diváků: 50.
Horní Měcholupy: Řemínek – Klír, Vejr, Borek, Nguyen (75. Dejmek) – Gračko, Hájek, Valeš, Bláha – Duka, Kolínský (67. Ráža). Trenér: Jakub Slezáček.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Faitl, Červenka, Farkaš – Janda II, Grznár, Čáp (77. Horejš), Kadlec
(63. Richter), Janda I – Junek (61. Todt). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Horní Měcholupy): „Utkání jsme ztratili a prohráli v prvním poločase, kdy jsme inkasovali po propadlé standardce a pokutovém kopu. Věřím, že pokud bychom udrželi poločas, tak bychom to zvládli. Když hosté přišli ve druhém poločase o dva důležité hráče, tak jejich síla už nebyla taková. My ale měli malou kvalitu dopředu a nevytvořili si žádnou brankovou příležitost. Jednou jsme tam měli samostatný únik, ale byl zvednutý ofsajd. Kvalita soupeře dopředu byla značná, ta naše naopak. Ve druhém poločase jsme byli více na balonu, snažili se s tím něco udělat, ale nebyli nebezpeční vepředu. Bez gólu se na domácím hřišti s takto silným soupeřem vyhrávat nedá.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „V prvním poločase jsme byli výrazně lepší. Soupeře jsme k ničemu nepustili
a měli několik stoprocentních šancí, které jsme neproměnili. Zaplaťpánbůh za to, že se nám to nakonec do poločasu dvakrát podařilo. Druhý poločas byl hodně nešťastný. Měli jsme nucená střídání, do hry musel i náhradní gólman, ale dobrým bráněním jsme to dohráli, i když trochu pod tlakem, protože soupeř
s tím něco chtěl udělat. Těžký zápas.”

Michal Káva / PFS