převzato z fotbalpraha.cz

Podle tabulkového postavení bychom favorita v zápase Vršovice – Třeboradice našli na straně hostů. Ti také vyhráli 2:0, svoji šňůru neporazitelnosti natáhli už na sedmý zápas, ale domácí hráči to odbojovali a i přes prohru mohli z trávníku odcházet se vztyčenou hlavou. Trenéři obou týmů řešili několik nepříjemností s lepením sestavy. Někdo nemohl nastoupit vůbec, někdo nastoupil ne úplně stoprocentně zdravý, ale od začátku se hrál rychlý útočný fotbal.

Aktivnější byli hosté, kteří se od začátku tlačili před branku a vznikaly z toho první šance. K té úplně první jim pomohl domácí gólman Maha, jeho špatný odkop ale Junek lobem nepotrestal, branku totiž těsně minul.

První gólový moment zápasu přišel po čtvrt hodině hry. Třeboradice zahrávaly z levé strany trestný kop, všichni čekali, že to bude tradičně zahrávat Grznár, ale ten místo střely přiťukl míč Hruškovi, který jej parádně napálil pod břevno – 0:1.

A to bylo ze strany Grznára vše, protože jeho svalové potíže mu nedovolili odehrát více a musel nuceně střídat. A už ze střídačky sledoval, jak bylo málem srovnáno, když se odražený míč dostal k Minaříkovi,
ale ten v dobré pozici hradbu těl před sebou neprostřelil.

Ve druhé polovině první půle domácí dokázali několikrát nebezpečně zahrozit, ale vyrovnání z toho nevytěžili. Po divokém závaru vyhlavičkoval míč z brankové čáry Farkaš, za obranu se poté dostal Polan,
ale přízemní střelou branku minul.

Tečku za první půlí pak udělala šance Jandy I., který byl sám před Mahou, ale ve skluzu trefil pouze jeho.

Vítr z plachet sebrali třeboradičtí fotbalisté domácím hned po návratu ze šaten. Z druhé pětačtyřicetiminutovky totiž uběhly jen dvě minuty a bylo to o dva góly. Když to Junkovi nestřílelo, tak se převtělil do role nahrávače, perfektně do úniku poslal Jandu I, který nedal tváří v tvář Mahovi šanci – 0:2.

Za tohoto stavu stáli domácí před hodně těžkým úkolem, navíc do té doby dobře hrající hosté se dostali do ještě větší herní pohody a zápas měli pod kontrolou. Mohli přidat i další góly, ale Junek sám před Mahou neuspěl, po centru Jedličky si málem dal „vlastence” kapitán Minařík, do sítě neprošla ani parádní dělovka Čápa, kterou neméně parádně zlikvidoval Maha. A když se v 83. minutě z úhlu neprosadil domácí Špaček, bylo jasné, že Třeboradice si z Unionu odvezou všechny tři body.

Vršovice – Třeboradice 0:2 (0:1)
Branky: 15. Hruška, 47. P. Janda I. ŽK: 40. Polan, 88. Mojžíš – 78. Hruška. Rozhodčí: Nykl – Stěhule, Wimmer. Diváků: 100.
Vršovice: Maha – Pavlíček, Protivínský, Šimr, Špulka – Minařík, Kaiser, P. Tomaides (76. Mojžíš), Kříž
(74. Blaho) – Špaček, Polan (82. Turek). Trenér: Jaromír Tomaides.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Faitl, Besta, Farkaš – Janda I, Janda II, Čáp, Grznár (21. Jedlička), Kolínský (88. Todt) – Junek. Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Jaromír Tomaides (Vršovice): „Odehráli jsme slušné utkání. Soupeř byl samozřejmě lepší, ale rozhodly na můj vkus hloupé góly. Dva rozehrávají trestňák, my stojíme ve zdi a koukáme. Trefil to ale krásně. Pak nastoupíme do druhé půle, dostaneme zase… Myslím, že jsme ale odehráli dobré utkání, soupeř je první, kvalitní. Jsem spokojený, poslední zápasy jsme hráli dobře. Navíc tři čtyři hráči odjeli na dovolenou nebo byli pracovně pryč.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Herně to byl paradoxně na tomhle terénu náš nejlepší výkon. Zasloužili jsme si dát víc branek, měli jsme několik příležitostí. V prvním poločase jsme přežili dvě naše chyby, bohudík ty situace zahasili. Ve druhém to bylo v naší režii. Dali jsme brzy na 2:0 a pak to poměrně v poklidu dohráli. Musím pochválit celý tým, podali jsme výborný výkon.”

Nejlepší hráč Vršovic: Jakub Kaiser.
Nejlepší hráč Třeboradic: David Hruška.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Hruška (Třeboradice).

Michal Káva