První zápas jarní části Třebo nevyšel. Sobotní výsledek Přední Kopaniny, která ztratila 3 body na domácím hřišti s Vršovicemi a možnost se dotáhnout na rozdíl 1 bodu na lídra soutěže, jako by našim hráčům svazoval nohy.

Nepřesná kombinace, prohrávané osobní souboje, to byl první poločas ze strany našich hráčů. Admira v první polovině převyšovala naše hráče v nasazení a rychlosti a právě z jedné rychlé akce soupeře nastal asi rozhodující moment zápasu. Červenka zastavil nedovoleně v gólové příležitosti útočníka hostů a rozhodčí bez rozpaků ukázal našemu stoperovi červenou kartu. To běžela 14. minuta. Od té chvíle jsme byli pod tlakem soupeře a přišlly chyby, ze kterých jsme už inkasovali. Do šaten odcházeli hosté s dvoubrankovým vedením 2:0.
Druhá polovina byla o něčem jiném. Naši hráči i přes oslabení začali získávat uzemní převahu. V 55. minutě však přišla komplikace – brankář Horejš musel pro zranění střídat a nastoupuje mladíček Prebsl. V 58. minutě střídající Kincl šikovně hlavou snižuje na 1:2 z pohledu Třebo. Je škoda, že 2. minuty po vstřelené brance, nerozchytaný Prebsl špatně vyhodnotil situaci a hosté zvyšují na 3:1.
Ale utkání ještě neskončilo. Třebo dál neunavně útočilo a nepustilo prakticky soupeře do žádné příležitosti. Grznár v 69. minutě z trestného kopu dává druhou branku a ofenziva domácích pokračuje. Přišly i příležitosti na vstřelení vyrovnávací branky, ale ty jsme již neproměnili.

Musíme na tenhle zápas rychle zapomenout a zmobilizovat všechny síly na nadcházející šnůru pěti zápasů venku. Zbylé výsledky 16. kola nám mnoho neuškodily a dál jsme zůstali ve hře o čelo tabulky.

Sestava našeho mužstva:

Horejš (55. Prebsl) – Hruška, Obermajer, Červenka, Farkaš (46. Kyncl) – Janda, Viktorin, Čáp (74. Jedlička), Grznár – Junek, Trnka

100 diváků

Číst článek na fotbalpraha.cz