V posledním kole podzimní části přeboru jsme se utkali s rezervou TJ Motorlet. Mrazivé sobotní odpoledne nebylo pro Třebo nejšťastnější. Už nominace rozhodčích na tento zápas nebyla pro nás optimální. Pan N. nás očividně „nemá v lásce“, což dokázal i v sobotu.
Od první minuty se hrál rychlý a tvrdý zápas. Motorlet nastoupil s mladým a dobře fyzicky připraveným mužstvem, posíleným o tři hráče A mužstva. Hra v první polovině byla vyrovnaná, ale více příležitostí mělo Třebo. Už v záčatku Junek mohl přidat další branku do střelecké tabulky Pražského přeboru, ale pak přišla 22. minuta. Po dlouhém nákopu domácích se ocitl jejich útočník v postavení mimo hru, což správně posoudila rozhodčí na postranní čáře, ale na 2 sekundy! Po 2 vteřinách se rozhodla své rozhodnutí prostě změnit a pan N. s tím souhlasil. Obrana hostů samozřejmě nevěnovala již takovou pozornost dannému okamžiku a domácí útočník, který si ještě křiknul na svého spoluhráče, který neměl být dle druhého rozhodnutí rozhodčí aktivně zapojen do hry, „nech“, se pohodlně dostal před naši branku a skóroval. To byl jeden z rozhodujících okamžiků tohoto zápasu. Pak přišly naše příležitosti. Kyncl z voleje těsně minul a před koncem první poloviny Viktorin neproměnil sólový nájezd na brankáře Motorletu.
Po přestávce domácí nastoupili s jasnou taktikou. Nedostat branku. Třebo prakticky celý druhý poločas mělo jasnou herní převahu, ale nedařilo se. Trenér Tesař se rozhodl pro hru na 3 obránce a tím posílit útok. Tento tah mu málem vyšel. Střídající Slavík se ocitl sám před brankou, ale v jasné příležitosti selhal. Grznár z trestného kopu trefuje tyčku a Junkovi brankář domácích zneškodnil další brankovou příležitost. S blížícím se koncem zápasu se ke slovu dostali i domácí, ale skóre se už nezměnilo.
Zůstali jsme po první polovině na 2. místě tabulky a čeká nás zimní příprava, ve které se musíme dobře připravit na jarní část Pražského přeboru a dokázat, že současné postavení můžeme změnit směrem nahoru. Třeboradický fotbal, který v příštím roce bude slavit 80. let své působnosti, by si to zasloužil.

Sestava našeho mužstva:

Caudr – Hruška, Votava, Červenka, Farkaš – Čáp (69. Jedlička) – Kyncl (46. Slavík), Viktorin, Janda, Grznár – Junek

50 diváků

Číst článek na fotbalpraha.cz