V desátém kole Pražského přeboru jsme hostili exdivizní FC Zličín a zápas to nebyl vůbec lehký, jak se zdá z konečného výsledku.

Začátek patřil sice nám, ale postupem času soupeř hru vyrovnal a dostával se i do nebezpečných protiútoků. Přesto jsme se v 16. minutě ujali vedení, kdy Petr Junek /foto/ vyškolil chytře umístěnou střelou brankáře hostů. V první polovině se hra odehrávala více ve středu hřiště a několik slibných brankových příležitostí jsme nevyužili. Proto také skončil první poločas 1:0 pro Třeboradice.

Druhá část zápasu začala tradičním náporem našich hráčů a v 50. minutě Petr Viktorin nezadržitelnou střelu zvyšuje na 2:0. Kdo čekal, že bude pokračovat útočná hra našeho mužstva, se tentokráte mýlil. Hosté ze Zličína začali ovládat střed hřiště a prakticky nás 20. minut nepustili do žádné šance. Nechytatelnou střelou v 60. minutě snižuje Zličín na 2:1 a nebýt skvělého zákroku Horejše při gólové šanci Zličína, mohlo být vše jinak.  Ale máme Viktorina a Junka. Do odkryté obrany útočícich hostů jsme se rychlými brejky dostavali před branku soupeře a po jednom z nich, kdy byl v 77. minutě nedovoleně zastaven náš hráč, se postavil k míčí Grznár a přesným centrem našel hlavu Vikiho a vedeme 3:1. Od té doby se karty obrátily a opět jsme se dostali k naší kombinační hře. V 85. minutě po nadherné akci pravé strany střílí už svojí 14. branku sezóny Junek a dostává se do čela tabulky střelců Pražského přeboru. Na závěr přidává otřeseným hostům v 90.minutě branku Pavel Grznár.

Zličín si sice odváží 5 branek, ale ještě 13 minut před koncem byl výsledek zcela otevřený. Zisk 3 důležitých bodů nás posunul opět na druhé místo v tabulce!

branky: 16. Junek, 50. Viktorin, 77. Viktorin, 85. Junek, 90. Grznár

Sestava našeho mužstva:

Horejš – Hruška, Červenka, Čáp, Farkaš – Viktorin, Janda, Kadlec (69. Jedlička), Grznár – Junek, Trnka (82. Kyncl)

80 diváků

Číst článek na fotbalpraha.cz