klanoviceB-2V sobotu 10.10. zavítalo Béčko na hřiště nováčka soutěže Klánovic, kterému se v dosavadním průběhu moc nedařilo a s jedním bodem se krčil na předposledním místě tabulky. To, že postavení v tabulce ještě nic neznamená, jsme ale poznali docela nedávno, když jsme před 14 dny prohráli 2:0 s Béčkem Chaber, které nemělo do té doby dokonce ani bod. Mužstvo vedl z lavičky, při absenci obou trenérů, premiérově vedoucí týmu Míra Zuntych a byla to premiéra vítězná.

Začátek zápasu vyšel lépe domácím, který nás zatlačili do defenzivy. Nevypracovali si sice žádnou gólovou šanci, ale byli jsme pod trvalým tlakem a nebyli jsme schopný udržet delší dobu míč na svých kopačkách. První gól přišel ve 30. minutě, kdy po dlouhém nákopu soupeře míč nešťastně odskočil o drn dosti nerovného hřiště do protipohybu na stoperu hrajícího Aleše a útočník Klánovic byl najednou sám před Kubou a svou šanci proměnil, 1:0 pro domácí. Inkasovaná branka nás probudila a do konce poločasu jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance na vstřelení branky, tu jednu zahodil Honza Šony z malého vápna po pěkné kombinační akci, tu druhou pak sebral Valy těsně před poločasem z hlavy Alešovi, který by jinak hlavičkoval snad ze dvou metrů do zcela prázdné branky domácích. Poločas tak skončil vedením domácích 1:0.

Druhý poločas byl naštěstí z naší strany lepší a hlavně měli jsme v týmu Michala Slavíka /foto/, který byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu. Michal se nejprve podílel na vyrovnávající brance, po pěkné akci v 55. minutě po ose Ondra Polák – Michal Slavík a zakončující Honza Novák, následně sám vstřelil vyrovnávající branku na 2:2 a v 78. minutě i branku vítěznou. Mimo to připravil i několik gólovek pro své spoluhráče, ty však Filip Lhota ani Valy Danko neproměnili. Mezi tím jsme ale inkasovali druhou branku a to krátce po našem vyrovnání na 1:1. Padl hlavičkou po dobře kopnutém trestném kopu (i když po rozhodčím naprosto vymyšleném faulu) a nepokrytí náběhu domácího hráče. Domácí se tímto gólem dostali znovu do vedení, naštěstí jen na pár minut. Přibližně v 85.minutě pak ještě zachránil tři body pro Třebo Kuba Prebsl, který perfektním zákrokem zneškodnil penaltu po zbytečném faulu Valyho. Zbylých pár minut jsme odbránili v deseti, protože odpískání penalty okomentoval Láďa Syrový směrem k rozhodčímu sice tiše, ale dost peprně a jelikož rozhodčí stál asi metr od Ládi, ocenil jeho výrok „o ču******“ (po zásluze) červenou kartou.

Tři body jsou přes postavení soupeře v tabulce cenné, zvlášť po tom jak utkání probíhalo, ale musíme si taky přiznat, že nemít v sobotu Michala, nevezeme si z Klánovic dost možná ani jeden bod…….

branka: 50. Novák, 62. Slavík, 78. Slavík

Sestava našeho mužstva:

Prebsl – Syrový, Průša, Češpivo, Šonský Honza – Polák (65. Pokorný), Novák – Danko, Lhota, Replyuk (85.Vladyka) – Slavík